Jadłospis znajduje się na stronie Gdańsk - Jemy Zdrowo.

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsnym (zawiera SELER) z ziemniakami
Indyk w sosie słodko-kwaśnym (zawiera SELER)
Ryż basmati (zawiera MLEKO)
Pomidorki koktajlowe
Sok tłoczony i/lub Woda
Mus owocowy

Wtorek
Zupa ogórkowa na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Dewolaje z masłem (zawiera PSZENICĘ, MLEKO, JAJA)
Ziemniaki
Surówka z pora (zawiera JAJA, GORCZYCĘ)
Sok tłoczony i/lub Woda
Melon

Środa
Zupa gulaszowa na wywarze mięsnym (zawiera SELER) z ziemniakami
Makaron PSZENNY z truskawkami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Kalarepa do chrupania
Herbata miętowa
Banan

Czwartek
Rosół na mięsie drobiowo-wołowym (zawiera SELER) z ryżem
DORSZ po grecku (zawiera SELER, GORCZYCĘ)
Bułka PSZENNA
Sok tłoczony i/lub Woda
Mandarynka

Piątek
Barszcz czerwony do picia na wywarze warzywnym (zawiera SELER)
Pierogi z kapustą i grzybami (zawiera JAJA, PSZENICĘ)
Pomarańcza

* jadłospis może ulec zmianie