Jadłospis znajduje się na stronie Gdańsk - Jemy Zdrowo.

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Żurek z białą kiełbasą (zawiera SELER, ŻYTO) z ziemniakami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Gulasz wołowy z warzywami (zawiera SELER, PSZENICĘ)
Kasza bulgur z PSZENICY (zawiera MLEKO)
Ogórek kiszony
Sok tłoczony i/lub Woda
Jabłko

Wtorek
Zupa fasolowa na mięsie wieprzowym (zawiera SELER, SOJĘ, MLEKO, PSZENICĘ)
z ziemniakami
Krokiety z szynką i serem (zawiera JAJA, PSZENICĘ, MLEKO)
Surówka warzywna bałkańska
Sok tłoczony i/lub Woda
Banan

Środa
Polędwiczka wieprzowa w sosie własnym (zawiera PSZENICĘ)
Kluski śląskie (zawiera PSZENICĘ)
Surówka z kapusty białej i ogórka
Kompot wiśniowy
Gruszka

Czwartek
Krem ze szpinaku na wywarze warzywnym (zawiera SELER)
Sznycel roślinny (zawiera PSZENICĘ, SELER, GORCZYCĘ)
Ziemniaki
Surówka z marchewki, jabłka i SELERA w śmietanie (zawiera MLEKO)
Herbata z cytryną
Śliwka

Piątek
Kapuśniak z młodej kapusty na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Makaron PSZENNY z TUŃCZYKIEM i warzywami w sosie pomidorowym (zawiera SELER)
Lemoniada
Ciasteczka OWSIANE żurawinowe (zawiera JĘCZMIEŃ, MLEKO)

* jadłospis może ulec zmianie