Jadłospis znajduje się na stronie Gdańsk - Jemy Zdrowo.

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Krupnik z kaszą JĘCZMIENNĄ pęczak na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Makaron PSZENNY z sosem bolońskim (zawiera SELER)
Papryka do chrupania
Lemoniada
Mandarynka

Wtorek
Zupa ogórkowa na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Tortilla z kurczakiem i warzywami (zawiera PSZENICĘ, SELER) z sosem czosnkowym (zawiera MLEKO, JAJA, GORCZYCĘ)
Sok tłoczony i/lub Woda
Banan

Środa
Zupa grochowa na mięsie wieprzowym (zawiera SELER, SOJĘ, MLEKO, PSZENICĘ) z ziemniakami
Pierogi z serem (zawiera PSZENICĘ, JAJA, MLEKO) z sosem jogurtowo-śmietanowym (zawiera MLEKO)
Kalarepa do chrupania
Herbata miętowa
Jabłko

Czwartek
Kotlet schabowy (zawiera JAJA, PSZENICĘ)
Ziemniaki
Surówka z buraczków
Kompot owocowy
Winogrona

Piątek
Minestrone na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z makaronem PSZENNYM
MINTAJ
w chrupiącej panierce (zawiera PSZENICĘ, GORCZYCĘ)
Ziemniaki
Surówka z kiszonej kapusty
Sok tłoczony i/lub Woda
Gruszka

* jadłospis może ulec zmianie