Jadłospis znajduje się na stronie Gdańsk - Jemy Zdrowo.

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Zupa ogórkowa na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Makaron PSZENNY ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietanowym (zawiera MLEKO, SELER)
Sok tłoczony i/lub Woda
Mandarynka

Wtorek
Kapuśniak z kiszonej kapusty na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Fasolka po bretońsku (zawiera SOJĘ, GLUTEN, MLEKO)
Bułka PSZENNA
Herbata z cytryną
Banan

Środa
Zupa buraczkowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Racuchy z cukrem pudrem (zawiera MLEKO, PSZENICĘ, JAJA)
Papryka do chrupania
Herbata miętowa
Pomarańcza

Czwartek
Dewolaje z masłem (zawiera PSZENICĘ, MLEKO, JAJA)
Ryż paraboliczny z warzywami (zawiera MLEKO)
Sałata lodowa ze śmietaną 18% (z MLEKA)
Kompot wiśniowy
Melon

Piątek
Rosół na mięsie drobiowo-wołowym (zawiera SELER) z makaronem PSZENNYM
Paluszki RYBNE (zawiera PSZENICĘ)
Ziemniaki
Surówka z kapusty pekińskiej (zawiera JAJA, GORCZYCĘ)
Sok tłoczony i/lub Woda
Jabłko

* jadłospis może ulec zmianie