Jadłospis znajduje się na stronie Gdańsk - Jemy Zdrowo.

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Kapuśniak z kiszonej kapusty na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Gulasz wołowy z warzywami (zawiera SELER, PSZENICĘ)
Kasza gryczana (zawiera MLEKO)
Warzywa na parze
Sok tłoczony i/lub Woda
Listek owocowy

Wtorek
Zupa grochowa na mięsie wieprzowym (zawiera SELER, SOJĘ, PSZENICĘ, MLEKO) z ziemniakami
Pierogi ukraińskie (zawiera PSZENICĘ, MLEKO)
Kalarepa do chrupania
Herbata z miodem i cytryną
Jabłko, Listek owocowy

Środa
Zupa pomidorowa na mięsie wieprzowym zawiera SELER) z makaronem PSZENNYM i śmietaną 18% (z MLEKA)
Kotlet mielony (zawiera JAJA, PSZENICĘ)
Ziemniaki
Surówka z buraczków
Sok tłoczony i/lub Woda
Banan

Czwartek
Dewolaje (zawiera JAJA, MLEKO, PSZENICĘ)
Ziemniaki
Surówka z marchewki, SELERA i jabłka w śmietanie 18% (z MLEKA)
Kompot truskawkowy
Mandarynka

Piątek
Krupnik z kaszą JĘCZMIENNĄ na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Makaron PSZENNY z TUŃCZYKIEM i warzywami w sosie pomidorowym (zawiera SELER)
Herbata owocowa
Krążki ORZECHOWO-daktylowe

* jadłospis może ulec zmianie