Jadłospis znajduje się na stronie Gdańsk - Jemy Zdrowo.

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Zupa ogórkowa na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Makaron PSZENNY carbonara z indykiem (zawiera MLEKO, PSZENICĘ, SOJĘ, SELER)
Papryka do chrupania
Kompot wiśniowy
Arbuz

Wtorek
Rosół na mięsie drobiowo-wołowym (zawiera SELER) z makaronem PSZENNYM
Kotlet schabowy (zawiera JAJA, PSZENICĘ)
Ziemniaki
Surówka z buraczków
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Śliwka

Środa
Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym (zawiera SELER) z ziemniakami
Pierogi z jagodami z sosem jogurtowo-śmietanowym (zawiera MLEKO)
Marchew do chrupania
Herbata miętowa
Jabłko

Czwartek
Polędwiczka wieprzowa w sosie pieczarkowym (zawiera PSZENICĘ, MLEKO)
Kasza bulgur z PSZENICY (zawiera MLEKO)
Warzywa na parze
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Nektarynka

Piątek
Minestrone na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z makaronem PSZENNYM
Filet z ŁOSOSIA (zawiera GORCZYCĘ)
Ziemniaki
Surówka z kiszonej kapusty
Sok tłoczony i/lub Woda
Winogrona

* jadłospis może ulec zmianie