Jadłospis znajduje się na stronie Gdańsk - Jemy Zdrowo.
Szef kuchni poleca:
Poniedziałek
Zupa kalafiorowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Makaron PSZENNY z sosem bolońskim (zawiera SELER)
Papryka do chrupania
Kompot wiśniowy
Banan
Wtorek
Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym (zawiera SELER) z ziemniakami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Dewolaje z masłem (zawiera PSZENICĘ, MLEKO, JAJA)
Ziemniaki
Sałata lodowa z warzywami (zawiera MLEKO)
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Gruszka
Środa
Zupa grochowa na mięsie wieprzowym (zawiera SELER, SOJĘ, MLEKO, PSZENICĘ) z ziemniakami
Pierogi (zawiera JAJA, MLEKO, PSZENICĘ) z twarogiem (z MLEKA) z sosem jogurtowo-śmietanowym (zawiera MLEKO)
Herbata miętowa
Kalarepa do chrupania
Jabłko
Czwartek
Bioderka z kurczaka
Ziemniaki
Surówka z SELERA, jabłka i ORZECHÓW (zawiera MLEKO)
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Winogrona
Piątek
Minestrone na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z makaronem PSZENNYM
Filet z DORSZA (zawiera PSZENICĘ, GORCZYCĘ)
Ziemniaki
Surówka z kapusty pekińskiej
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
* jadłospis może ulec zmianie