Jadłospis znajduje się na stronie Gdańsk - Jemy Zdrowo.
Szef kuchni poleca:
Poniedziałek
Barszcz czerwony na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Potrawka z kurczaka (zawiera PSZENICĘ, MLEKO, GORCZYCĘ)
Kasza bulgur (z PSZENICY)
Marchewka mini na parze
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Jabłko
Wtorek
Zupa kalafiorowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Naleśniki (zawiera JAJA, PSZENICĘ) z serem (zawiera MLEKO) z sosem jogurtowo-śmietanowym (z MLEKA) i musem malinowym
Kakao (zawiera MLEKO)
Kalarepa do chrupania
Mandarynka
Środa
Zupa koperkowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami (zawiera MLEKO)
Sznycel roślinny (zawiera PSZENICĘ, SELER, GORCZYCĘ)
Ziemniaki
Surówka z SELERA, jabłka i ORZECHÓW (zawiera MLEKO)
Kompot owocowy
Banan
Czwartek
Bitki z szynki w sosie własnym (zawiera PSZENICĘ)
Ziemniaki
Surówka z ogórka kiszonego, papryki i pora
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Melon
Piątek
Zupa fasolowa na mięsie wieprzowym (zawiera SELER, SOJĘ, PSZENICĘ, MLEKO) z ziemniakami
Makaron PSZENNY z TUŃCZYKIEM i warzywami w sosie pomidorowym (zawiera SELER)
Herbata z miodem i cytryną
Mandarynka
* jadłospis może ulec zmianie